בנטו:  ריהוט, תאורה, אריחים ואבזור ממוחזר

|| JPG בית קפה מחומרי מיחזור

פרוייקט JPG II הוא בית קפה אשר שובר מוסכמות בהתנהגות חברתית, באנטרקציה חברתית בין הלקוחות ובין הלקוח לבריסטה, הקרבה היא בלתי נמנעת.

תכנון ועיצוב : Infinity Mind

פריטים ויצירות בטון : Bentu

עצים מפוחמים : Guanran Furniture

צילום : Cao Haochang

תוכן : Li Zhiqing

מיקום : Guangzhou, Guangdong, China

גודל חלל : 24 מ"ר

20197910123533
20197910132551
20197910141644
20197910153982
20197910214742
20197910228484
20197910240971 1
a87ff679a2f3e71d 154
c9f0f895fb98ab91 82
c81e728d9d4c2f63 155
 jpg 2

"עיור" – נדידת בני האדם עקב התפתחות עירונית והתרחבות החברה קיימת עוד מימי קדם. 

עיור הוא תהליך המתאר מעבר אוכלוסייה מיישובים כפריים ליישובים עירוניים. התהליך מתאר את התפתחות הערים והתרחבותן מבחינת שטח ואוכלוסייה.

תופעת ההגירה העירונית המאופיינת ב- "גאות עירונית", תופעה המתייחסת לכך שבאזור העירוני מדי בוקר מציפים מיליוני אנשים בדרכם לאזורי העבודה מאזורי מגורים, בעוד שמדי ערב אותם אנשים חוזרים לאזורי מגורים.  "גאות עירונית" נחשבת כנגזרת בלתי נמנעת בתהליך העיור.

עם המידע והטכנולוגיה המשתנים מדי יום, אנו גורמים להתרחבות מהירה של העיור. 

אנשים מרחפים ומדלגים בין ערים לא מעוצבות, בעקבות השגרה היום יומית המונוטונית. כולם נוטים להסדיר, לסנכרן, ואפילו לכמת  את דרך המחשבה, ההנאה והרגש. 

עם הרוחניות הכלואה כעת תחת חליפות ועניבות, ורשתות חברתיות.


אנשים נואשים לחפש דרך מפלט המאפשרת להם לאכזב את מעצוריהם, לשחרר אגו באמת ולחוות פעילויות חברתיות חופשיות.

המודל העסקי החברתי של רשתות Take-away בלבד ללא ישיבה בשולחנות מספק את חווית הקפה המהירה של אנשים מודרניים ומקל ומנגיש לנו כלקוחות אינטרקציה חברתית.

הצפייה ברחוב הסואן בחוץ מבעד לפתח החלל ורשת קורות הפחם, כאשר קפה טרי מוכן ומוגש לך באינטימיות וקירבה עמוקה נותנת תחושת שייכות זמנית לאנשים העירוניים המנהלים חיים עמוסים ולחוצים.

במרכז החלל ישנו משטח עשייה והכנה ארוך ובודד אשר מצדו האחד הבריסטות מכינים את הקפה וסביבו מתארחים הלקוחות ונהנים מצפייה בעשיית מלאכת הבריסטה, תוך כדי כך נוצרת אינטימיות ואינטרקציה חברתית ובין-אישית. מרחב הפעילות המצומצם אך הבלתי מוגבל מבטל את תחושת הריחוק והשירות האינטימי של הבריסטות מחמם ליבם של הלקוחות.

החלל הפנימי העמום, המנוגד בחדות עם החזית הסואנת והמוארת, יוצר בכניסה למתחם הרגשה כפתח למימד אחר, אור המנחה אותנו למעין כניסה לג'ונגל מבטון. 

הקירות והתקרה מכוסים כולם על ידי קורות עצים מפוחמים, חופפים וחוצים. העצים במקור הם פסולת בניין, עץ אורן שמוחזר מאתר בנייה. צבעו הפך כהה כמו פחם לאחר תהליך הפחמה. באמצעות שזירה והרכבה לא סדירים, העצים עוטפים את כל החלל כאילו הם צפים בוואקום. אור מזוויות שונות חודר דרך מסך הקורות והפתחים בחלל, ויוצר אפקט חזותי מרשים  וחוויה מרחבית ייחודית.