בנטו:  ריהוט, תאורה, אריחים ואבזור ממוחזר

Bentu one

לקוח: URBANUS / BENTU

אלמנט: מרחב פעילות תרבותי

שטח בנייה: 186.94 ㎡

מותג עיצוב: אינפיניטי מיינד

ריהוט, אביזרים וציוד: BENTU

צילום: שיאה ג'י

ממוקם באתר לשעבר של מפעל דפוס אופסט בבייג'ין, E6 · Bentu One הוא פרויקט שיפוץ פנים של שטח תת קרקעי מלבני של 11m × 14m. E6 · Bentu One, פרויקט משותף של BENTU ו- URBANUS, מותג פורץ המתמקד בניסויים בחומרים ומוסד אדריכלי המתמקד במציאות אורבנית עכשווית בסין ומתוכנן להיות מרחב שיכול לארח פעילויות תרבותיות מסוגים שונים.

בעבר הייתה קיימת מערכת רשת של עמודים אשר תופסת את מרכז האתר וחוסמת את הזרימה המרחבית. מכיוון שאירוח פעילויות או אירועים דורש שטח פתוח, עלתה השאלה כיצד ניתן להפחית את עוצמת השטח לפני עיצוב מחדש.

concrete ceiling track lamps
concrete lamps from skylight
concrete pendant lamps
concrete track ceiling lamps
concrete track lamps
recycle concrete products
track concrete lamps

מינימליזם בא כנגד אקספרסיוניזם מופשט. כחפירת טבעם של חומרים, המינימליזם עולה בקנה אחד עם הרעיון העומד מאחורי סדרה של מוצרי בטון שעוצב על ידי חברת BENTU, אשר טמפרמנט מאיר עיניים שחלל לביצוע פעילויות תרבותיות באמת זקוק לו.

החלל מוקף בלוחות בטון אדריכלי בצבעים בהירים בגובה 3 מטרים, המעניקים תחושת רוגע, ובאמצעות שליטה בקנה המידה האנכי מוגדר בבירור שטח הפעילות. רצפות ומעמדי מודול בטון נידחים מאוחדים באותו צבע, בעוד שכל חלק מחבר בין עמודים, קירות, תקרה, קורות וקירות נצבע ללבן.

גישה זו מגדירה אדריכלות מנקודת מבט של תחושה מרחבית במקום לוגיקה קונסטרוקטיבית, שכן הגוון האחיד מטשטש את הגבול ומפיג את קיומם החזק של העמודים.


מוט הבטון המלבני מאונך לרבע צד קצר, המחלק את שטח השירות מאזור הפעילות; מנורות בטון תלויות ודקיקות מעל יוצרות עמוד הפוך ומדגישות את השינוי המרחבי. 

באזור הפעילות, עמדות הבטון המודולריות בשני גדלים משובצות בארונות עץ מרובעים ונוחות לערבוב והתאמה לסוגים שונים של אירועים יחד עם הגלגלים הקטנים המותקנים. ניתן למקם אותם בפיזור לחלל פתוח ופנוי או להניח אותם סביב עמודי הבטון בכדי לחבר את הרמזים הרציפים בחלל ולהעשיר את החוויה המרחבית.

בהתחשב במצב התאורה הירוד בחלל התת-קרקעי, האור הנמצא בפינה נשמר בכדי להכניס אור שמש. הבטון בעל הגוון הבהיר והתקרה הצבועה בלבן החיו את החלל העגמומי, בינתיים, הצל החד שהשאיר האור הטבעי על הבטון בעל הפנים הוגנות מוסיף פרט חזותי מרשים.